Her kan du læse mere om børn- og ungehjemmet

Forpagtergården

Forpagtergården ligger smukt på Sydsjælland, nær Mern og Præstø, hvor der hverken er langt til strand eller grønne områder.

Forpagtergårdens fantastiske placering udnytter vi med eksempelvis bål i haven, vandreture langs strand og skov, overnatning i det fri, badning og mange andre ting.

Livet omkring Forpagtergården

Dyrehold

På Forpagtergården holder vi forskellige dyr. Det er muligt at hygge med dem eller hvis man vil, kan man være med til at passe dem sammen med en voksen.

Havn og strand

Forpagtergården ligger smukt ude i den danske natur, hvor der er højt til loftet, og med kort afstand til vandet og en lille hyggelig havn.

Friluftsliv

Vi har rig mulighed for at udnytte naturen, og det den kan byde på. Gåture, vandring, at komme væk fra hverdagens stress og jag - komme ud og mærke naturen.

Køkkenhave

I vores køkkenhave kan man kan hjælpe med til at få ting til at gro og opleve glæden ved at høste egne grøntsager og frugt.

Plads til at gro

På Forpagtergården er der plads til at både planter, dyr og mennesker kan trives og vokse. Her er det muligt at udvikle sig og maksimere sine muligheder for at indfri sine drømme og personlige ambitioner.

Alle er værdifulde

På Forpagtergården lægger vi vægt på fællesskaber i dagligdagen, men vi respekterer også at ingen er ens. Derfor er der nogle retningslinjer for huset. Vi tilstræber at alle kan være her og arbejde med sig selv, i en tryg tilværelse.

 

Målgruppen

Vores målgruppe er unge mellem 15 og til de fylder 18 år..

Hos Forpagtergården modtager vi unge, der skal væk fra vante omgivelser for at ændre uhensigtsmæssig og grænsesøgende adfærd, eksempelvis for at holde fast i et misbrugsfrit liv. Problemstillingerne kan hvile på følger af omsorgssvigt, tilknytning- og opmærksomhedsforstyrrelse.

Vi er ikke et behandlingssted, men vi kan håndtere unge med et mildt misbrug som følge af ovennævnte problemstillinger.

Vi modtager ikke unge med hårdt misbrug, svær udadreagerende adfærd og svær fysisk funktionsnedsættelse.

Der kan være flere følgevirkninger af ovenstående forstyrrelser og svigt, og personalet ved Forpagtergården har flere års erfaring med at hjælpe og støtte unge til et liv med frugtbare og hensigtsmæssige løsninger. Forpagtergården er stedet hvor man kan bo, hvis man er i berøring med misbrug og har et ønske om et liv uden misbrug.

Fælles for de unge på Forpagtergården er, at der er tale om unge, der er udfordret på psykiske- og sociale kompetencer, der gør det vanskeligt at navigere, skelne eller i øvrigt at forholde sig til de normer og krav et moderne samfund har samt de sociale arenaer både fysisk og i den virtuelle verden stiller.

Uanset hvorfor den unges situation er som den er når de kommer til os, så anerkender vi på Forpagtergården det hele menneske og ser netop mennesket fremfor diagnose og eks. misbrug.

På Forpagtergården kan den unge være den man er, og vi er klar til at hjælpe den unge med at finde sin vej i livet, og hvor den unges motivation til at finde nye strategier for at skabe den nødvendige udvikling, vil være af afgørende betydning.

 

Vores pædagogiske tilgang 

Det er vigtigt for os at der er struktur, forventninger og krav til de unge. Der er et omgivende samfund som skal forstås og som man skal kunne forholde sig til, der er skole og uddannelse, på sigt et job og vi tror på, at vi kan støtte de unge til at opnå den pakke, som for de fleste unge er så let. 

Personalegruppen er bredt sammensat, vi er pædagoger, misbrugsbehandlere og sundhedhedsfaglige voksne mennesker med erfaring med målgruppen. Vi har også en dyrepasser med pædagogiske evner og en gartner der kan noget ganske særligt med unge. 

Vi arbejder ud fra den mentaliserende tilgang og low arousel, og har samtidigt fokus på den narrative tilgang. På den måde arbejder vi med at finde frem til hvor den enkelte unge er lige nu, og får mulighed for, at vi sammen med vedkommende finder vej til de mål, ønsker eller drømme de har.

På Forpagtergården er målet at den enkelte får opbygget en identitet, selvværd og selvtillid gennem deltagelse i fællesskabet, under familielignende forhold hvor der er gensidig tillid til og ansvar for hinanden.

Dyrehold og natur

På Forpagtergården tænkes dyrehold ind som en del af hverdagen; at klappe en gris, være ansvarlig for at hente æg fra vores høns kan, for mange unge, give ro til samvær med andre mennesker.

Det er der mulighed for her hos os, da vi har dyrehold, som åbner op for at kunne samles omkring et fælles tredje. Her har man muligheden for have ansvar for andre levende væsner.

Vores dyr er dog ikke kun til hygge, for de bliver også til dejlig mad. Vi finder det vigtigt at de unge for en god forståelse for hvad udtrykket fra jord til bord indebærer. De unge vil derfor opleve at det kød der serveres kan komme fra vores egne dyr. Vi vil også producere blandt andet pålæg, bacon og pølser fra vores grise. Fra vores høns og ænder får vi æg og kød. Vi Indkøber råvarer fra forskellige økologiske lokale landmænd, som f.eks. oksekød, frugt og grønt.

På Forpagtergården lægger vi stor vægt på økologi og på at sætte så lille et co2-aftryk som muligt. Det er også en af grundene til at vi dyrker vores egne grøntsager i køkkenhaven. På sigt vil der desuden blive etableret en polytunnel, så vi kan forlænge høstsæsonen. Vi sanker fra vores dejlige natur og plukker f.eks. vilde æbler, som vi skræller og fryser til mos, eller moster med det samme.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at ringe til os eller sende os en mail, hvis du vil vide mere.